moshaverrkhob
moshaverrkhob

بازي درماني براي كودكان بيش فعال روشي بسيار موثر است. اختلال بيش فعالي با نقص توجه (ADHD) يك اختلال رشدي عصبي است كه با علائمي مانند بيش فعالي، نقص توجه و تكانشگري مشخص مي شود. اين اختلال مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و عاطفي كودكان تأثير منفي بگذارد.

بازي درماني يك روش روان درماني است كه از بازي براي كمك به كودكان در حل مشكلات و چالش هاي خود استفاده مي كند. بازي درماني براي كودكان بيش فعال مي تواند يك روش موثر براي بهبود علائم و افزايش كيفيت زندگي آنها باشد.

مزاياي بازي درماني براي كودكان بيش فعال
بازي درماني مزاياي متعددي براي كودكان بيش فعال دارد، از جمله:

كمك به كودكان در كنترل رفتارهاي بيش فعالانه و تكانشي
بهبود مهارت هاي توجه و تمركز
افزايش مهارت هاي اجتماعي و تعامل با ديگران
كاهش اضطراب و افسردگي
كودكان بيش فعال اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در كنترل رفتار خود داشته باشند يا به راحتي تحريك شوند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضمينيبهبود دهد. براي صحبت با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

علت بيش فعالي در كودكان
بيش­ فعالي در بيشتر موارد علت واضحي ندارد اما نكته مهم در اين ميان، ژنتيك و عوامل بيولوژيك است كه نقش مهمي در بروز اين اختلالات در كودك دارد.

نقش تغذيه در بروز بيش­ فعالي و يا بهبود آن مسئله­ اي است كه هنوز ثابت نشده است و در برخي مطالعات گفته شده مصرف اسيدهاي چرب و برخي ويتامين­ها موجب بهبود بيش فعالي مي­شود. اما مطالعات فعلي هنوز آن را اثبات نكرده است. برخي تحقيقات نيز به توانايي­هاي شناختي اشاره مي­كنند و معتقدند كه هوش و توانايي­هاي شناختي مي­تواند موجب بروز بيش ­فعالي شود. در اين ميان، برخي روش­ها مي­توانند بر بيش­ فعالي كودكان مؤثر واقع شوند.

بدين ترتيب كه كودك دچار بيش ­فعالي است يا كودك داراي انرژي فراوان بوده و نياز به تحرك بالايي دارد و يا داراي هوشبهر بالا بوده و كارهاي كليشه­اي را دوست ندارد. بنابراين، نمي­تواند در يكجا بند شود. به بياني ديگر، «انسان در تمام مراحل زندگي خود داراي نيازهائي است كه بايستي حداقل به طور نسبي برآورده شوند، زيرا كه ارضا نيازها باعث مي گردد انسان روند تكاملي خود را به گونه طبيعي تر سپري كند.

كلاسهاي مناسب كودكان بيش فعال
بازي درماني براي كودكان بيش فعال معمولاً در قالب جلسات فردي با يك درمانگر آموزش ديده انجام مي شود. در طول جلسات، درمانگر از انواع مختلف بازي ها و فعاليت ها براي كمك به كودك در بيان احساسات، حل مشكلات و توسعه مهارت هاي جديد استفاده مي كند. كلاس هاي مناسب كودكان بيش فعال كلاس هايي هستند كه به نيازهاي خاص اين كودكان توجه دارند. اين كلاس ها بايد داراي ويژگي هاي زير باشند:

فعال و محرك: كودكان بيش فعال انرژي زيادي دارند و نياز به فعاليت دارند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد فعاليت هاي متنوع و جذابي را ارائه دهند تا بتوانند انرژي خود را تخليه كنند.
منظم و ساختارمند: كودكان بيش فعال به ساختار و نظم نياز دارند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد قوانين و انتظارات واضحي داشته باشند تا كودكان بدانند چه انتظاري از آنها مي رود.
تمركز بر مهارت هاي اجتماعي: كودكان بيش فعال ممكن است در مهارت هاي اجتماعي خود مشكل داشته باشند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد بر آموزش مهارت هاي اجتماعي مانند گوش دادن فعال، مديريت خشم و حل مسئله تمركز داشته باشند.

بازي درماني براي كودكان بيش فعال

بازي براي افزايش تمركز كودكان بيش فعال
بازي درماني براي كودكان بيش فعال، فرصتهايي را براي كودك فراهم مي كند تا او مهارتهاي حركتي درشت و ظريفش را رشد دهد و سلامت جسمي اش را تأمين كند. بازي به كودك كمك مي كند تا قدرت تخيل و خلاقيت خود را رشد دهد، محيطي را براي كودك مهيا مي كند تا به تمرين مهارتهاي اجتماعي خود بپردازد. بازي همچون مفري است كه كودك از طريق آن عواطف و هيجانهايش را ابراز مي كند، بازي به كودك كمك مي كند تا نظامهاي ارزشي را درك كند.

بازي درماني براي كودكان بيش فعال، روشي است كه به ياري كودكان پرمشكل مي شتابد تا آنها بتوانند مسائلشان را حل كنند و در عين حال، نشان دهنده اين واقعيت است كه بازي براي كودك، همانند يك وسيله طبيعي است، با اين هدف كه او بتواند، خويشتن و همچنين ويژگيهاي درون خود را بشناسد و به آن عمل كند.

در اين نوع درمان، به كودك فرصت داده مي شود تا احساسات آزاردهنده و مشكلات درون خود را از طريق بازي بروز دهد و آنها را به نمايش بگذارد، همانند آن گونه از درمانهايي كه افراد بزرگسال از طريق آن با «سخن گفتن» مشكلات خود را بيان مي كنند. بازي درماني براي كودكان بيش فعال مي تواند شامل موارد زير باشد:

بازي هاي حركتي براي كمك به كودكان در كنترل انرژي خود
بازي هاي تخيلي براي كمك به كودكان در بيان احساسات خود
بازي هاي آموزشي براي كمك به كودكان در يادگيري مهارت هاي جديد
بازي درماني نوين
ريهاكام و كنتب براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي از جمله اضطراب، افسردگي، اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد و مشكلات رفتاري استفاده مي شود. همچنين براي كمك به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود استفاده مي شود.

بازي درماني نوين ( ريهاكام و كنتب) يك روش درماني موثر و جذاب است كه مي تواند به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود كمك كند. اين روش درماني براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي از جمله بيش فعالي، افسردگي، اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد و مشكلات رفتاري استفاده مي شود. همچنين براي كمك به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود استفاده مي شود.

براي صحبت با متخصصان كودك در زمينه بازي درماني نوين مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

مزايا بازي درماني نوين
بازي درماني نوين داراي مزاياي زيادي است، از جمله:

موثر بودن: بازي درماني نوين يك روش درماني موثر براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي است.
جذابيت: بازي درماني نوين يك روش درماني جذاب است كه افراد از آن لذت مي برند.
انعطاف پذيري: بازي درماني نوين يك روش درماني انعطاف پذير است كه مي تواند با نيازهاي فرد و اهداف درمانگر سازگار شود.
بدون عوارض: ريهاكام و كنتب بدون هيچ عوارض جانبي و به صورت تضميني به درمان بيش فعالي و اختلالات ديگر مي پردازند.

كاردرماني براي كودكان بيش فعال
كاردرماني يك روش درماني است كه بر بهبود عملكردهاي روزانه افراد تمركز دارد. كاردرمانگرها از طريق ارزيابي و مداخله، به افراد كمك مي كنند تا مهارت هاي لازم را براي انجام فعاليت هاي زندگي روزمره كسب كنند.

كاردرماني براي كودكان بيش فعال مي تواند در بهبود موارد زير موثر باشد:

مهارت هاي سازماندهي و برنامه ريزي: كودكان بيش فعال اغلب در سازماندهي و برنامه ريزي كارهاي خود مشكل دارند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا ياد بگيرند چگونه كارها را به مراحل كوچك قابل انجام تقسيم كنند و براي انجام آنها برنامه ريزي كنند.
مشكلات پردازش حسي: مطالعات نشان داده است كه حدود ۴۰ درصد از كودكان مبتلا به ADHD داراي اختلال پردازش حسي هستند. اين اختلال باعث مي شود كه كودكان در پردازش اطلاعات حسي مانند لمس، بينايي، شنوايي و بو دچار مشكل شوند. كاردرماني مي تواند به كودكان كمك كند تا ياد بگيرند چگونه اطلاعات حسي را بهتر پردازش كنند.
مهارت هاي خودتنظيمي: كودكان بيش فعال اغلب در كنترل رفتار خود مشكل دارند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا ياد بگيرند چگونه احساسات خود را كنترل كنند و رفتارهاي مناسب را انتخاب كنند.
مهارت هاي حركتي ظريف و درشت: كودكان بيش فعال ممكن است در مهارت هاي حركتي ظريف و درشت مانند نوشتن، دوختن و ورزش دچار مشكل باشند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا اين مهارت ها را بهبود بخشند.
استقلال در كارهاي روزمره: كاردرماني مي تواند به كودكان كمك كند تا مهارت هاي لازم براي انجام كارهاي روزمره مانند لباس پوشيدن، غذا خوردن و نظافت را كسب كنند.
كاردرماني براي بازي درماني براي كودكان بيش فعال معمولاً به صورت جلسات فردي يا گروهي انجام مي شود. جلسات كاردرماني معمولاً ۳۰-۶۰ دقيقه طول مي كشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني براي كودكان بيش فعال ✔️ نقاشي، بازي و كاردرماني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/1  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان

آيا فكر مي كنيد فرزند شما ممكن است اختلال كمبود توجه و بيش فعالي داشته باشد؟ در اينجا نحوه تشخيص علائم و نشانه هاي اختلال بيش فعالي، كمبود توجه و دريافت كمك مورد نياز آورده شده است.

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان

تفاوت اختلال كمبود توجه و بيش فعالي (ADHD) با اختلال كمبود توجه (ADD) چيست؟
طبيعي است كه كودكان گهگاه تكاليف خود را فراموش كنند، در طول كلاس روياپردازي كنند، بدون فكر عمل كنند، يا سر ميز شام بي قرار شوند. اما بي توجهي، تكانشگري و بيش فعالي از نشانه هاي اختلال كمبود توجه بيش فعالي (ADHD) هستند كه گاهي اوقات به عنوان اختلال كمبود توجه (ADD) شناخته مي شوند.

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي يك اختلال عصبي (رشدي شايع است كه معمولاً در اوايل دوران كودكي، معمولاً قبل از هفت سالگي ظاهر مي شود) است.

اختلال كمبود توجه و بيش فعالي مهارت پاسخ هاي خود به خودي را براي كودكان دشوار مي كند، پاسخ هايي كه مي تواند شامل همه چيز از حركت گرفته تا گفتار و توجه باشد. همه ما بچه‌هايي را مي‌شناسيم كه نمي‌توانند آرام بنشينند.

به نظر مي‌رسد هرگز گوش نمي‌دهند، دستورالعمل‌ها را هر چقدر هم كه واضح ارائه كنيد، دنبال نمي‌كنند، يا در زمآن هاي نامناسب نظرات نامناسب را بيان مي‌كنند.

گاهي اوقات به اين كودكان برچسب مشكل ساز مي زنند يا به دليل تنبلي و بي انضباطي از آن ها انتقاد مي‌كنند. با اين حال، ممكن است اختلال كمبود توجه و بيش فعالي داشته باشند.

آيا اين رفتار كودك طبيعي است يا ناشي از اختلال كمبود توجه و بيش فعالي؟
تمايز بين اختلال كمبود توجه و بيش فعالي عادي «رفتار بچه» مي تواند دشوار باشد. اگر فقط چند علامت را مشاهده كرديد، يا علائم فقط در برخي شرايط ظاهر شد، احتمالاً اختلال كمبود توجه و بيش فعالي نيست.

اما اگر كودك شما تعدادي از علائم و نشانه‌هاي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي را نشان مي‌دهد كه در همه موقعيت‌ها (در خانه، مدرسه، و در بازي) وجود دارد وقت آن است كه نگاه دقيق‌تري به اين موضوع داشته باشيد.

زندگي با كودك مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي مي تواند خسته كننده و طاقت فرسا باشد، اما به عنوان والدين كارهاي زيادي مي توانيد انجام دهيد تا علائم را كنترل كنيد، بر چالش هاي روزانه غلبه كنيد و آرامش بيشتري را به خانواده خود بياوريد.

باورهاي غلط و حقايق در مورد اختلال كمبود توجه و بيش فعالي
باور غلط: همه كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بيش فعال هستند.

واقعيت: برخي از كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي بيش فعال هستند، اما بسياري ديگر كه مشكلات توجه دارند، بيش فعال نيستند. كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي كه بي توجه بوده اما بيش از حد فعال نيستند، ممكن است سر به هوا و بي انگيزه به نظر برسند.

باور غلط: كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي هرگز نمي توانند توجه كنند.

واقعيت: كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي اغلب مي توانند روي فعاليت هايي كه از آن لذت مي برند تمركز كنند. اما مهم نيست كه چقدر تلاش مي كنند، زماني كه كارشان خسته كننده يا تكراري است، در حفظ تمركز مشكل دارند.

باور غلط: كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي اگر بخواهند مي توانند بهتر رفتار كنند.

واقعيت: كودكان مبتلا به اختلال كمبود توجه و بيش فعالي ممكن است تمام تلاش خود را براي خوب بودن انجام دهند، اما هنوز نمي توانند آرام بنشينند، ساكت بمانند يا توجه كنند. آن ها ممكن است نافرمان به نظر برسند، اما اين بدان معنا نيست كه آن ها عمداً اينگونه رفتار مي كنند.

باور غلط: در نهايت اختلال كمبود توجه و بيش فعالي كودكان از بين مي‌رود.

واقعيت: اختلال كمبود توجه و بيش فعالي اغلب تا بزرگسالي ادامه مي‌يابد، بنابراين منتظر نمانيد تا فرزندتان از اين مشكل پيشي بگيرد. درمان مي تواند به كودك شما كمك كند تا علائم را مديريت كرده و به حداقل برساند.

باور غلط: دارو بهترين گزينۀ درماني براي اختلال كمبود توجه و بيش فعالي است.

واقعيت: دارو اغلب براي اختلال كمبود توجه تجويز مي شود، اما ممكن است بهترين گزينه براي كودك شما نباشد. درمان مؤثر اختلال كمبود توجه و بيش فعالي شامل آموزش، رفتار درماني، حمايت در خانه و مدرسه، ورزش و تغذيه مناسب است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال كمبود توجه و بيش فعالي در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/24  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب